Sementtikerroksen poistaminen: kotikonsteja vai kemikaaleja? Laattojen asentamisen jälkeen laastijäämät on helppo puhdistaa kostealla pyyhkeellä. Seiniin ja lattiaan jää kuitenkin usein edelleen ruma harmaa sementti. Olemme luoneet tekniikoita, joiden avulla pääset nopeasti ja yksinkertaisesti eroon sementtitahroista.

Sementtikerroksen poistaminen: kotikonsteja vai kemikaaleja? Sementtiverhot eivät rajoitu asiantuntijoihin tai amatööreihin.

Rumat sementtiverhot säilyvät usein myös sen jälkeen, kun toimenpide on suoritettu ja laatta ei enää tihku kosteutta, varsinkin kun laatat on ensin asennettu ja saumattu moitteettomasti. Sementtiverhot on lähes aina poistettava riippumatta siitä, kuinka huolellisesti työskentelet ja kuinka puhdas olet, ellet poista niitä ammattitaitoisen laatoittajan tai kivimiehen tavoin, jolloin laasti jää täysin ja välittömästi puhtaaksi. Käytäntö kuitenkin paljastaa, että nämä sumuiset alueet näkyvät vasta, kun laatat ja laasti ovat täysin kuivuneet ja tila on kirkkaasti valaistu – eli kun häiritseviä varjoja todella on.

Sementtikerroksen poistaminen: kotikonsteja vai kemikaaleja? Miten sementtiverhot syntyvät laattojen asennuksen aikana?

Luonnollisesti pintarakenteen, pohjamateriaalin ja laattamateriaalin värin sekä sementtiverhojen näkyvyyden voimakkuuden välillä on tiukka yhteys. Toisinaan itse verhoja on vaikea nähdä lainkaan. Toisaalta saatat huomata tietyillä alueilla selvää himmeyttä, jos sivelet sormenpäilläsi varovasti pintaa. Huolellisesta työstä huolimatta visuaalisesti häiritsevien harmaiden laikkujen ilmaantuminen on lähes väistämätöntä laattojen saumauksessa, olipa kyseessä sitten pysty- tai vaakasuora pinta. Mutta sementtiverhouksen ongelma syntyy heti, kun laastia levitetään käsiteltävälle pinnalle ja se asetetaan laastinvetimeen.

Sementtikerroksen poistaminen. Kosteat, puhtaat pyyhkeet suojaavat pahimmalta mahdolliselta

Ensisilmäyksellä rohkea ja ennen kaikkea nopea pyyhkiminen auttaa, mutta haaleaa mutta tuntuvaa harmaata huntua ei voi koskaan täysin estää, varsinkaan hieman vaaleammilla kivilaatoilla ja -laatoilla. On ratkaisevan tärkeää vaihtaa moppiliinat usein ja varmistaa, etteivät ne vuoda kosteutta työskennellessä. Tämä vain saisi laattojen välisen laastin huuhtoutumaan entistä enemmän, ja liinaan kertynyt nestemäärä auttaa myös sementtiverhon syntymistä. Jos kuitenkin noudatat neuvojamme, sementtiverhosta ei ole mitään merkkejä, joten älä edes vaivaudu yrittämään sen poistamista.

Sementtikerroksen poistaminen. Aineesta riippuen sementtikalvo voidaan poistaa.

On ratkaisevan tärkeää ymmärtää, että eri materiaalit vaativat erilaisia tekniikoita, ennen kuin aloitat sementtikerroksen raaputtamisen. Asiantuntijat suosittelevat esimerkiksi olemaan käyttämättä erittäin voimakkaita sementinpoistoaineita maanpinnan tai erityisen herkkien kalkkikivipintojen (kuten travertiinin, marmorin tai tekokiven) puhdistamiseen. Pintaan syntyy nopeasti palovammoja, jotka ovat peruuttamattomia. Todellisuudessa tummia ja toisinaan lähes mustia päällysteitä markkinoidaan virheellisesti graniittina, joka on kivi, joka on tunnettu happamuudenkestävyydestään. Nämä ovat usein huonolaatuisia jäljennöksiä basalttikivistä, jotka ovat erittäin happamia ja joiden luonnollinen väri voi hävitä kokonaan sementtijäämien poistamiseen käytetyillä kemikaaleilla. Jos sinulla on kysyttävää materiaalista, sinun on aina saatava ammattitaitoista opastusta siihen erikoistuneelta yritykseltä ennen kuin käytät happamia puhdistuskemikaaleja.

Sementtikerroksen poistaminen. Ennen laatan sementtikerroksen poistamista

Yhtä tärkeää kuin uuden laatan visuaalinen miellyttävyys kylpyammeelle tai suihkukaapille. Kun laattojen välinen saumauslaasti on täysin kovettunut, vasta sitten voidaan poistaa sementtiverho. Jos näin ei tehdä, liima-aine – joka on vielä märkä sisältä – saa aikaan tuoreen, mahdollisesti laajemman verhon ulkonäön. Laattojen kiinnittyminen seinään voi heikentyä kokonaan tai lakata toimimasta, jos aggressiivinen puhdistusliuos joutuu tahattomasti laastin joukkoon. Kun laasti on täysin kovettunut – luotettava tapa testata tämä on peukalonkynnen avulla – voit alkaa kuoria sementtiverhoa pois. Tämä voi kuitenkin kestää viikon.

Sementtikerroksen poistaminen. Kokeilemalla ja erehtymällä tehty menetelmä

Koska olet aloitteleva tee-se-itse -tekijä ja olet epävarma siitä, miten laatat reagoivat tarkasti eri menetelmiin, joilla sementtikerroksen jäämät poistetaan pinnalta, voimme varmuudella ehdottaa Betolix-Bio-tuotetta, josta on epäilemättä apua eikä se aiheuta enempää vahinkoa. Joka tapauksessa ennen puhdistuksen aloittamista puhdistettavien pintojen on oltava täysin vapaita pölystä ja roskista. Luonnollisesti tarvitset myös puhdistusainetta, jota suosittelemme kokemuksemme perusteella pitämään käsillä:

  • repimättömät lateksikäsineet niin kauan kuin mahdollista;
  • hengityssuojain (huone on pidettävä hyvin tuuletettuna);
  • moppi, harja ja useita käsineitä;
  • Yksi vesiämpäri – yksi puhtaalle vedelle ja yksi puhdistusliuokselle (puhdistus);
  • Ota tavalliset sementtikalvon liuottimet pois;
  • Koti kovettuu:
  • Pyykinpesuaine ja jauhemainen astianpesuaine: Nämä koostuvat etikasta, sitruunamehusta, pyykinpesuaineesta ja jauhemaisesta astianpesuaineesta;

Poista sementtikerros ensin maltillisella ja myöhemmin voimakkaalla liuoksella.

Jos kaakelipinnalla ei ole paljon näkyviä sementtijälkiä, on suositeltavaa aloittaa puhdistus heikolla luonnonhappoliuoksella. Tehoa on helppo arvioida puhdistettavalla pinnalla erillisellä alueella. Vielä parempi olisi, jos keräisit jäljelle jääneet laatanpalaset ja levittäisit niihin runsaasti puhdistusliuosta. Sitten, noin vartin kuluttua, voisit huuhdella sen pois puhtaalla vedellä. Kokeile samaa menettelyä poikkileikkauksessa sementtiverhouksella ja varmista, että testatun laatan pinta ja väri eivät muutu sen jälkeen.

Kotikonstit toimivat yleensä melko tehokkaasti jo yhdellä käyttökerralla, ja tuloksia pitäisi havaita jopa heikoimmalla puhdistusliuoksella – esimerkiksi sitruunaliuoksella. Kokeile lopuksi pesuainetta, joka on liuotettava mahdollisimman paljon haaleaan lipeään. Muuten jauheen karkearakeinen koostumus voi toisinaan aiheuttaa laatan pintaan epämiellyttäviä naarmuja. Sen jälkeen, jotta voidaan varmistaa, onko sementtikerros poistettu tehokkaasti, laatta on huuhdeltava useita kertoja ja pyyhittävä sitten kuivaksi.

Korvaavana vaihtoehtona ovat erikoisliikkeistä saatavat kemialliset puhdistusaineet.

Itse asiassa on ratkaisevan tärkeää, että vain laatat – ei sementti- tai silikonilaasti – joutuvat kosketuksiin puhdistusaineen kanssa sementtiverhousta puhdistettaessa. Mahdollisten värimuutosten poistaminen kokonaan jälkikäteen on haastavaa. Kun käytät sitä, varmista, että pidät kiinni asetetusta sekoitussuhteesta ja noudatat myyntipakkauksesta löytyviä valmistajan ohjeita. Monet täällä olevat ovat haitallisia ja joissakin tapauksissa aiheuttavat enemmän haittaa kuin hyötyä. Kaupallisia sementtikalvonpoistoaineita ei kannata huuhdella pois puhtaalla vedellä heti levityksen jälkeen, koska suurin osa niistä tarvitsee jonkin aikaa toimiakseen. Tiettyjen puhdistuskemikaalien ei kuitenkaan saa antaa kuivua, joten niitä on parempi käyttää pala kerrallaan eli enintään kaksi neliömetriä kerrallaan.

Sementtikerroksen poistaminen. Suolahappo ei ole hyvä idea.

Yksi perinteisistä menetelmistä sementtijäämien poistamiseksi liikealalla on suolahappo. Se on erittäin haihtuvaa, mutta valitettavasti myös hyvin syövyttävää, ja sillä on hyvät kalkkia liuottavat ominaisuudet jopa noin viiden prosentin pitoisuuksissa. Todellisuudessa tämä tarkoittaa, että happamat komponentit muuttuvat nopeasti ruostekalvoksi, joka tarttuu metalleihin – myös ruostumattomaan teräkseen – ja sähköosiin, kuten kytkimiin ja piirilevyihin.

Rakennussiivousalan julkaisu ”rationally cleaning” julkaisi tammikuussa 2015 artikkelin erityisen ongelmallisesta esimerkistä, jossa sementtipinnoitteen poistaminen oli erittäin kallista. Valtava keittiö teki tilauksen rakennussiivoojalle, joka käytti suolahappoa tavanomaisena pitoisuutena. Loppujen lopuksi ponnistus tuotti positiivisia tuloksia itse tilauksen suhteen. Tämän uuden, valtavan keittiön kaikki ruostumattomasta teräksestä valmistetut osat olivat kuitenkin ruostuneet sillä välin, ja yritys kutsuttiin kiireellisesti paikalle jo seuraavana päivänä. Korvausvaatimuksen kokonaisarvo oli 180 000 euroa.

Sementtijäämien poisto BETOFF-nesteillä!?

BETOFF tarjoaa hyvää hapanta emäksistä puhdistusainetta, jota voi ostaa erikoisliikkeistä pienemmissä 2,5 litran astioissa. BETOFF-liuoksilla voidaan poistaa sementtiverhouksia sekä vaikeasti poistettavaa likaa ilman paljon ihmistyötä.

Työturvallisuus ja -terveys sementtijäämiä puhdistettaessa

Kun poistat sementtiverhoja, sinun on aina noudatettava erityisiä turvatoimia oman turvallisuutesi vuoksi riippumatta siitä, käytätkö mieluiten kemiallisia, höyry- tai kotitalouspuhdistusaineita. On aina tärkeää käyttää asianmukaista vaatetusta ja varmistaa, että työpaikalla on riittävä ilmanvaihto, koska suurin osa puhdistuskemikaaleista on aineita, jotka joutuvat väistämättä kosketuksiin ihon ja hengitysteiden kanssa. Huomioi lisäksi seuraavat seikat:

  • On erittäin suositeltavaa käyttää suojavarusteita, käsineitä sekä silmien ja kasvojen suojausta työskenneltäessä kemiallisten puhdistusliuosten kanssa.
  • Väärissä olosuhteissa puhdistusaineiden yhdistäminen voi aiheuttaa palovammoja tai vahingoittaa ihoa ja silmiä.
  • Riisu saastuneet vaatteet mahdollisimman pian ja pese saastunut iho perusteellisesti.
  • Sementtiverhon poistamiseen käytettävät puhdistusaineet on aina säilytettävä lukkojen takana ja lasten ulottumattomissa.

Sementtikerroksen poistaminen. Sementtipeitteen poistaminen.

BETOFF on neste, joka liuottaa sementtiä ja betonia hyvin nopeasti. Se on markkinoiden tehokkain neste. Tarvitset vain 3 minuuttia betonitahran liuottamiseen. Tarkista tämä!

Sementtikerroksen poistaminen: kotikonsteja vai kemikaaleja?

Sementtitahran poisto VINKKEJÄ JA VIITKKEJÄ

Etkö laittanut uusia laattoja itse? Ilmoittamalla virheistä ja sopimalla tapaamisen säästät paljon aikaa ja harmia, jos luotit tämän kunnostushankkeen erikoistuneeseen yritykseen. VOB ja BGB velvoittavat laatoittajia poistamaan syntyneen sementtiverhouksen osana rakennustyömaan loppusiivousta tai karkeasiivousta jälkiä jättämättä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *