Sinkityksen puhdistaminen ennen maalausta. Jotta vältyttäisiin merkittäviltä maalin tarttumisongelmilta, on erittäin tärkeää puhdistaa sinkitty teräs ennen maalausta.

Hei siellä!

Teräksen suojaaminen kuumasinkityskerroksella saa sen kestämään pidempään. Perinteiset pinnoitteet eivät useinkaan tartu hyvin sinkittyihin pintoihin, mutta sinkitty teräs voidaan silti pinnoittaa. Sinkkihydroksidi, emäksinen korroosiotuote, jota esiintyy tyypillisesti tuoreilla sinkityillä pinnoilla päivän tai kahden kuluessa, on yksi sinkin suoloista, jotka voivat kerääntyä pintaan ja aiheuttaa tämän. Jotta maalipinnoitteet tarttuisivat kunnolla, sinkkihydroksidi ja muut mahdolliset vapaat oksidit on poistettava. Sinkkihydroksidit reagoivat lopulta veden ja hiilidioksidin kanssa muodostaen sinkkikarbonaattia, joka ei liukene veteen. Sinkitykseen on käytettävä erityistä syövytys- ja puhdistusainetta ennen sen maalaamista.

Tämä tuote on BETOFF-G, biologisesti hajoava neste, joka on täysin turvallinen sekä ihmisille että ympäristölle. Se poistaa sinkityn teräksen vaivattomasti.

Sinkityt pinnat ovat ihanteellisia valmisteltaessa maalausta varten BETOFF-G:n avulla.

Sinkityksen puhdistaminen ennen maalausta. Pitää tartuntaongelmat kurissa

Kun pintamaali aktivoituu, maali tarttuu entistä paremmin.
Monia käyttökohteita elektrolyyttisille, ruiskusinkityille ja kuumasinkityille pinnoille

Sinkityksen puhdistaminen ennen maalausta

1 litra BETOFF-G

Osta BETOFF-G tänään!

Huomioi

Käytä vain sinkityille pinnoille suunniteltuja peittaustuotteita, kun valmistelet pinnat maalausta varten.

Sinkkipeittaus- ja puhdistuskemikaali BETOFF-G on sopiva valmiste elektrolyyttisesti, ruisku- tai kuumasinkityille pinnoille.

Varmista, että teet omat testisi ennen jokaista käyttökertaa. Annetut ohjeet ovat vain tietämykseemme ja testeihimme perustuvia ehdotuksia.

Voit käyttää BETOFF-G:tä päästäksesi eroon liasta, sinkkisuoloista, rasvasta ja muusta.

Kattopäällysteet, jotka on aiemmin maalattu, voidaan puhdistaa tällä ennen huoltoa.

Jos sinun on maalattava teräs- tai sinkittyjä pintoja, syövytys- ja puhdistusliuos BETOFF-G tekee työn helposti ja täsmällisesti. Se toimii erinomaisesti katemateriaaleille.

Sinkityksen puhdistaminen ennen maalausta. Mahdollinen käyttötapaus

Pinnat voivat olla elektrolyyttisesti, ruiskusinkittyjä tai kuumasinkittyjä. Sekä uusilla että vanhoilla sinkityillä pinnoilla.

Ohjeet

Suositeltava nesteen ja veden suhde on 1:1. Mitä tulee nesteen laimentamiseen vedellä, voit tehdä sen oman makusi mukaan testattuasi sitä pienellä pinnalla. Voit jättää nesteen laimentamatta, jos koet, että valmisteen vahvuus ei haittaa syövytystä. Mutta ennen kuin käytät nestettä suurella pinnalla, kokeile sitä pienellä alueella.

Sekä sinkityn teräksen puhdistaminen että syövyttäminen onnistuu vaihtelevilla nestemäärillä! Nesteen syövytyskyky heikkenee, kun siihen lisätään vettä laimentamaan sitä.

Alustan imukyky, lian laji, ilman kosteus ja alusta vaikuttavat kaikki nesteen tehoon.

Valmistele sinkitty teräs maalausta varten puhdistamalla se. Kuumavalssatun teräksen pinnoittaminen

Sinkityksen puhdistaminen ennen maalausta. Voiko sinkittyyn teräkseen levittää maalia?

Silitys upottamalla kuumaan veteen.

Korroosiosuojaus pelkällä sinkityksellä on edullinen ja pitkäikäinen vaihtoehto. Seuraavien syiden vuoksi sinkitty teräs soveltuu kuitenkin maalattavaksi:

Estetiikkaan, salassapitoon tai turvallisuuteen liittyvien huolenaiheiden vuoksi.

Sinkityn teräksen maalaaminen pidentää rakenteen taloudellista käyttöikää ja antaa lisäturvaa erittäin epäsuotuisissa olosuhteissa.
Tähän materiaaliin saa käyttää vain sinkitylle teräkselle tarkoitettuja maaliliuoksia, ja niitä on käytettävä valmistajan suositusten mukaisesti.
Valmistele sinkitty teräs maalausta varten puhdistamalla se. Sinkityn metallin maalaustekniikat

Jos noudatat oikeita ohjeita, sinkityn metallin maalaaminen on helppoa.

Sinkityn teräksen valmistelu maalausta varten. Pesu, peittaus, nuohouspuhallus ja säänkesto ovat neljä tunnustettua pinnan esikäsittelymenetelmää, jotka luovat vahvan perustan maalaukselle.

Sopivan galvanoidun teräsmaalin valitseminen. Kaikki sinkitylle teräkselle käytettävät maalit on kehitettävä kyseiselle pinnalle ja levitettävä valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Maalia levitettäessä on noudatettava valmistajan antamia ohjeita ajasta, kuivakalvon paksuudesta ja kovettumisnopeudesta.

Sinkityksen puhdistaminen ennen maalausta. Ennen maalausta sinkitty metalli puhdistetaan. Metallin sinkitys

Vaikka galvanoitu metalli voidaan maalata suoraan päälle, on suositeltavaa ensin syövyttää se BETOFF-G:llä, joka on galvanoinnin syövyttämisaine. Suoraan levitykseen ei ole monia ratkaisuja, jotka eivät edellytä valmistelua.

Puhdista sinkitty metalli ennen maalausta.

Tarvitaanko ennen sinkityn metallin maalaamista pohjamaalausta?

Pohjustuksen levittäminen on yksi vaihtoehto sinkityn teräksen esikäsittelyyn (lisätietoja on kohdassa ”Miten sinkitty teräs valmistellaan maalausta varten”). Se ei ole ehdottoman välttämätöntä, koska, kuten edellä mainittiin, on olemassa useita suoraan käyttöön suunniteltuja tavaroita, jotka luopuvat mekaanisesta tai mekaanisesta esikäsittelystä kokonaan. on parantaa maalin tarttuvuutta sinkittyyn teräkseen, on suositeltavaa käyttää liuotinta, joka syövyttää pinnan etukäteen.

Sinkityksen puhdistaminen ennen maalausta. Sinkityn teräksen maalaustekniikat

Sinkityn metallin esikäsittelyä ennen maalausta koskevat ohjeet on kehitetty i) tunnetun maalinvalmistajan ja riippumattoman tutkimuskeskuksen tekemän tutkimuksen perusteella, joka koskee tekijöitä, jotka vaikuttavat kaupallisesti saatavilla olevien maalausjärjestelmien suorituskykyyn ja kuumasinkittyjen pinnoitteiden esikäsittelyyn, ja ii) duplex-pinnoitteista saadun vuosien kokemuksen perusteella.

Optimaalinen vaihtoehto on esikäsitellä sinkittyjä kappaleita mahdollisimman pian sinkityksen jälkeen, ennen kuin pintaan syntyy pilaantumista, mutta tämä ei aina ole käytännössä mahdollista. Esikäsittelyvaihe voi odottaa, mutta hyvä puhdistus on silti tarpeen, jotta lika-, öljy- ja rasvajäämät saadaan poistettua. BETOFF-G poistaa vaivattomasti kaikki nämä epäpuhtaudet.

Suojaa sinkittyjä pintoja maalilta puhdistamalla ne. Pohjustusaineet sinkittyjen peittaukseen

Sinkittyjen pintojen peittaukseen suunnitellut pohjamaalit ovat toinen varteenotettava vaihtoehto. Havaittavan värimuutoksen puuttuminen on näiden tuotteiden ensisijainen haitta BETOFF-G-nesteeseen verrattuna. On siis mahdotonta sanoa, miten pohjamaali on muuttanut eri pintojen ulkonäköä. Peittauspohjustusaineita käytetään parhaiten kuluneisiin, useita vuosia vanhoihin sinkkipinnoitteisiin.

Sinkittyjen pintojen suojaaminen maalilta puhdistamalla ne. Nuohous ja liekitys

Mekaanisiin esikäsittelymenetelmiin kuuluu hiomapuhallus hienolla kuparikuonalla, J-shotilla tai karborundumjauheella, jota käytetään jopa 2,7 baarin tai 40 psi:n paineella. Sinkkipinta jää hieman karhennetuksi ja oksidia poistuu hyvin vähän, jos näin menetellään. Erittäin paksujen sinkittyjen pinnoitteiden puhaltaminen vaatii äärimmäistä varovaisuutta, jotta pinnoite ei vahingoitu. Optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi on tärkeää löytää sopiva kohta puhalluskulmalle ja suuttimen etäisyydelle jokaisella sinkityllä teräspinnalla. Raudan puhaltaminen kulmalaukauksella ei ole hyvä idea. Yleinen käytäntö on, että kemiallisen esikäsittelyvaiheen ohella käytetään myös hiomapuhallusta.

Sinkin valmistelu maalausta varten edellyttää puhdistusta. Miten sääolosuhteet vaikuttavat sinkityn syövytykseen?

Sinkityn pinnan on annettava olla alttiina ilmakehälle vähintään kuusi kuukautta, jotta prosessi voi vaikuttaa. Valmistele pinta valmiiksi poistamalla irtonaiset hiukkaset hiomatyynyillä tai jäykällä harjalla. Tämä estää sinkkiä palaamasta kiiltävään tilaansa.

Sen jälkeen pese se kuumalla pesuaineella ja huuhtele se sitten puhtaalla vedellä. Pinnan on oltava täysin kuiva ennen maalausta. Säätäminen ei ole sopiva pintakäsittelymenetelmä käytettäväksi meriympäristöissä, joissa on korkea kloridipitoisuus.

Puhdista sinkityt esineet ennen maalausta. Neuvoja sinkityn metallin maalipinnan valinnasta

Noudata aina valmistajan ohjeita, kun maalaat sinkittyä terästä, ja varmista, että käytät työhön tarkoitettua maaliliuosta.

Mitä maalia suositellaan sinkittyä terästä maalattaessa?

Mietin, mitkä maalikäsittelyt toimivat parhaiten sinkityn metallin kanssa. Kloorikumi ja alkydimaalit ovat väistymässä korkearakenteisten epoksiliuosten ja vinyylikopolymeerijärjestelmien tieltä. Yksi vaihtoehto kovempiin ympäristöihin on lasivahvisteinen epoksi. Tutkijat havaitsivat, että monikerroksiset järjestelmät, joissa on rautahiukkasoksidiprimeri (MIO), tarttuvat paremmin.

Erinomaisen värinpitävyyden ja kestävyyden omaavia pintamaaleja levitetään yleisesti kaksikomponenttisella polyuretaanilla tai akryyliuretaanilla. Joitakin vaihtoehtoja, jotka tarjoavat paremman kulutuskestävyyden, kiillon ja värin säilymisen, ovat akryyliepoksit ja polysiloksaanit.

Vesipohjaiset yhdisteet, kuten polyuretaanit, korvaavat monissa standardeissa korkearakenteiset epoksit. Niiden käyttö saattaa lisääntyä liuotinpäästödirektiivin tiukkuuden vuoksi, vaikka ne eivät olekaan yhtä lepsuja epäasianmukaisen esikäsittelyn suhteen.

Sinkityksen puhdistaminen ennen maalausta. Sinkkipinnoitteiden olennainen tarkoitus

Valurauta, mieto teräs ja niukkaseosteinen teräs ovat yleisimpiä metalleja, jotka pinnoitetaan sinkillä sinkityksessä, jonka tarkoituksena on suojata niitä korroosiolta. Kun sinkki altistuu ilmalle, se muodostaa karbonaattia, ja alapuolella olevaa terästä suojaavat korroosiolta vesi ja sinkkipinnoitteet, jotka tarjoavat katodisen korroosiosuojauksen.

Sinkityn teräslevyn korroosionkestävyyden tai esteettisyyden parantamiseksi sinkkipinnoitteen päälle voidaan laittaa orgaanisia pinnoitteita, kuten kalvoja tai maaleja. Rakennus-, auto-, sähkö- ja kodinkoneala ovat vain muutamia niistä monista aloista, joilla sinkkipinnoitettuja tuotteita käytetään usein.

Sinkityksen puhdistaminen ennen maalausta. Sinkkiä käyttävät pinnoitteet

Tuotteiden tutkimisessa ja kehittämisessä sekä vikojen analysoinnissa sinkitysmetallografia on korvaamaton työkalu. Sinkkipinnoitteiden käsittelyssä metallografiaa käytetään yleisimmin seuraaviin tarkoituksiin:

  • Vikojen analysointiin
  • Sinkkipinnoitteen paksuuden laskeminen.
  • Pinnoitteen ja alustan mikroskooppisen rakenteen analysointi.
  • Sidoksen todentaminen

Sinkityksen puhdistaminen ennen maalausta. Miten sinkki pidetään terveellä tasolla?

Yksi metallikaton tärkeimmistä eduista on tietenkin sen tarjoama suurempi lujuus ja pitkäikäisyys verrattuna tavanomaisiin vyöruusukalvoihin. Lisäksi peltikattoihin verrattuna metallikatot vaativat paljon vähemmän huoltoa ja kestävät vuosikymmeniä. Sinkkikaton suojapatinoinnilla vältetään naarmuja ja fyysisiä vaurioita, ja metallin antibakteeriset ominaisuudet vähentävät homeen ja levien kasvua tai poistavat sen kokonaan, mikä tekee sinkistä erittäin vähän huoltoa vaativan kattomateriaalin.

Sinkkikaton odotettu käyttöikä on säännöllisellä huollolla 80 vuotta tai enemmän, joten tämä on tärkeää pitää mielessä, kun etsitään ”helppohoitoista” kattoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *