Poista betoniverho. Kuinka liuottaa betonia hapoilla
Betoni on kulutusta kestävä rakennusmateriaali, joka liuottaa erityisiä aineita paikan päällä niiden kovettumisen jälkeen. Fosforihappo ja trinatriumfosfaatti ovat tärkeimmät yhdisteet, joita käytetään muuraustyön jälkeen jäljelle jäävässä betoniliuoksessa. Joskus se ei kuitenkaan riitä. Käytä tällöin muraatihappoa, teollista suolahappoluokkaa, mutta vasta muiden happojen pesemisen ja sopivien suojavarusteiden käytön jälkeen.

Poista betoniverho. Vaihe 1
Pue suojalasit, käsineet ja pitkä puku. Heikot hapot voivat myös vahingoittaa ihoa ja silmiä.

Poista betoniverho. vaihe 2
Avaa paketti ruokasoodaa ja tuo letku työpaikallesi. Tätä voidaan tarvita neutraloimiseksi, jos vahingossa vuotanut happoa.
Roiskuta kaikki välittömässä läheisyydessä olevat lehdet vedellä ja kalkkikivijauheella, jos ne vahingossa roiskuvat happoon.

Poista betoniverho. vaihe 3
Levitä muovihuopa pinnoille, kuten matolle tai ruoholle, josta hapot voivat vuotaa. Avaa ikkunat, kun betoni poistetaan sisältä. Lisäilmastointi tarvitaan.

Poista betoniverho. Vaihe 4
Levitä fosforihappoa tai trinatriumfosfaattia puhdistettavalle betonipinnalle käyttäen seosta veden kanssa, jonka vastaava valmistaja suosittelee.
Hiero happo betoniin harjalla. Nämä ovat heikompia happoja, jotka voivat helposti liuottaa vastaavan määrän betonia. Kun olet kastanut betonia näihin happoihin noin minuutin kuluttua, raaputa poistettava betoni pois terävällä lastalla.

Poista betoniverho. Vaihe 5
Huuhtele käsiteltävä pinta vedellä ja tarkista se. Päätä, käytetäänkö vahvempaa happoa.

Poista betoniverho. Vaihe 6
Sekoita muratihappo veteen kestävässä kertakäyttöisessä ämpärissä. Normaali seos koostuu 10 osasta vettä yhdeksi osaksi muratihappoa, mutta noudata näitä vaiheita
Huomautuksia, jotka löytyvät pullosta. Älä koskaan kaada vettä happoon; Lisää veteen aina happoa välttääksesi roiskeiden aiheuttamat vauriot.

Poista betoniverho. Vaihe 7
Kaada happoseos varovasti betonin päälle, jonka haluat liuottaa. Päästää
Tee tämä vähintään minuutin ajan, jotta betoni imeytyy ja hankaa pintaa
harjalla. Kun minuutti on kulunut, yritä kaavata pois betoni, jota yrität poistaa.

Poista betoniverho. Vaihe 8
Huuhtele happo ja liuennut betoni vedellä. Sen sanotaan olevan hieno jauhe, jota kutsutaan kalsiumkarbonaatiksi.

Poista betoniverho. Vaihe 9
Jos et ole tyytyväinen sementtijäämien poistamisen tulokseen, voit aina palata turvalliseen vaihtoehtoon, eli BETOFF-nesteisiin, jotka löytyvät ja tilaavat betoff.fi-sivustolta.

Poista betoniverho.
Paras tapa poistaa betoni betonisekoittimesta on käyttää Betoff-nestettä!