Kuorintabetoni. Useimmat betonielementit vaativat erinomaisen muotin. Muottia ei käytetä vain betonielementin muotoiluun. Se on erittäin tärkeä sekä betonin jatkokäsittelyssä että tarvitaan betonin kovettamiseen. Kun on paras aika poistaa muotti, on otettava huomioon useita tekijöitä.

Kuorintabetoni. Muotti, asennus, kuorinta

Ensi silmäyksellä prosessi näyttää yksinkertaiselta – betoni on sekoitettava oikein. Myöhemmin betoni kaadetaan muottiin. Tee-se-itse-omistajat, joilla ei ole kokemusta betonista, ajattelevat, että kaikki muotit voidaan poistaa muutaman tunnin kuluttua tai viimeistään seuraavana päivänä. Valitettavasti se ei ole niin helppoa.

  • Lue myös – Osta betonilohkoja
  • Lue myös – vedeneristää betonilattiat
  • Katso myös – betonilohkot

Kuorintabetoni. Jokaisella muotilla on monia tehtäviä

On suuri riski, että betonielementtien laatu heikkenee, jos ei kiinnitetä huomiota seuraaviin seikkoihin.

  • Kaadetun betonin muotoilu,
  • Betonin jatkokäsittely,
  • Betonin tiivistys,
  • Tuoreen betonin suojaus (jäätymissuoja, säänsuoja jne.),
  • Suoja ennenaikaista kovettumista vastaan.

Kuorintabetoni. Poistaminen ja jatkokäsittely

Betonin käsittely riippuu paitsi vuodenajasta, myös ilman lämpötilasta ja kosteudesta. Itse betonin lämpötilalla on myös suuri merkitys. Muotti suojaa betonielementtejä liian nopeasti jäähtymiseltä talvella. Kesällä muotti suojaa betonia suoralta auringonvalolta. On syytä huomata, että muotti vähentää myös veden haihtumista.

Kuorintabetoni. Poista ja tiivistä

Erilaiset betonin tiivistyslaitteet on yleensä kiinnitetty muottiin ja muotin on myös kantava sen paino.

Paljaan betonin poisto

Paljaan betonin tapauksessa sinun on tiedettävä, että tuoreen betonin ulkopinnat ovat jo kovettuneet siinä määrin, että pinta ei voi vahingoittua, kun muotti poistetaan. Rakennusalalla joudut jopa noudattamaan normeja siitä, milloin betonielementit voidaan poistaa. Rakenteesta riippuen muotti voidaan poistaa muutaman tunnin kuluttua (yksinkertaisimmat rakenteet), mutta joskus joudut odottamaan jopa 28 päivää ja joskus pidempään (esijännitetty betoni).

Yksittäiset tekijät

Oikea aika muotin purkamisessa riippuu useista tekijöistä, koska betonin kovettuminen riippuu myös ulkoisista tekijöistä, kuten:

  • Betonin laatu
  • Sää

Kuten aiemmin mainittiin, paraneminen voi kestää jopa 28 päivää tai jopa kauemmin. Tämä liittyy suoraan betonin nesteytykseen. Matalemmat lämpötilat vähentävät betonin nesteytystä. Kovettumiseen 20 celsiusasteessa verrattuna sama betonilujuuden saavuttamiseen kuluva aika on kaksi kertaa niin pitkä kovetettaessa 5 astetta. Tämän seurauksena muotin olisi pysyttävä betonielementissä kaksi kertaa niin kauan.

Aika etäisyydelle

Kuorintabetoni
Jos vain rakennat jotain, sinulla on oltava Betoff Fluid!

Älä unohda, että voit käyttää erilaisia ​​strippausmenetelmiä. Joko kiinni pöydästä sovellettavien DIN-standardien mukaisesti, tai vastaava paineen kovuuskoe on suoritettu tai sinulla on tarvittava kokemus.

HUOMAUTUKSET JA VINKKEJÄ

Tehtäessä betonielementtejä vähemmän monimutkaisille hankkeille (esim. Betonin sekoittaminen ulkoisille perustuksille ) riittää yleensä odottamaan, kunnes voit astua pinnalle ennen irrotusta. Se kestää yleensä 1-5 päivää.