Betoninen saostussäiliö. Olet tullut täydelliselle sivustolle, jos haluat asentaa upouuden saostuskaivon tai korvata vanhentuneen betonisen saostussäiliön!

Kuten olet epäilemättä jo huomannut, Betolix on hyvämaineinen nimi rakennusalalla betonituotteiden osalta. Betonireunukset olivat edellisen blogikirjoituksemme aiheena; tänään puhumme betonisista saostussäiliöistä.

Sinulla on mahdollisuus valita betonisten sakokaivojen lisäksi seuraavista sakokaivoista:

Lasikuidusta valmistetut saostussäiliöt

Polyeteenistä valmistetut saostussäiliöt

Hauska fakta: Saostussäiliösi voi kestää jopa 40 vuotta, jos huollat sitä oikein!

Valitsitpa minkä vaihtoehdon tahansa, älä unohda pitää kotisi jätevedenpuhdistusjärjestelmä säännöllisesti puhtaana. Ammattitaitoisen palveluntarjoajan tulisi tarkastaa se kolmen tai kuuden kuukauden välein, ja sinun tulisi tarkistaa sen tiiviys silloin tällöin.

Betoninen saostussäiliö. Saostussäiliöiden koot

Talon läpi kulkevan jäteveden määrä ja huoneiden – erityisesti kylpyhuoneiden – lukumäärä määräävät saostussäiliön koon. Paikalliset lait ovat muita asioita, joita on syytä miettiä sakokaivosäiliötä hankittaessa.

Vaikka saostussäiliöitä on erikokoisia, suosittelemme hankkimaan säiliön, jonka koko on vähintään 14 m2.

Betoninen saostussäiliö. Betonista valmistetut saostussäiliöt

Betonista valmistettuja saostussäiliöitä myydään useammin kuin lasikuidusta tai muovista valmistettuja. Betonisten saostussäiliöiden pitkäikäisyys tekee niistä erittäin suosittuja. Tällaisen saostussäiliön puhkeamisen todennäköisyys on pieni, jos säiliön rakentamiseen käytetty betoni on hyvin sekoitettu.

Betoninen saostussäiliö. Säiliöt, joissa on yksi tai kaksi kammiota

Yksikammioiset säiliöt ovat yleistymässä myynnissä kaksikammioisten säiliöiden hyväksi. Kaksikammioiset säiliöt tarjoavat paremmat suodatus- ja erotuskyvyt. Säiliön jokainen kammio, olipa niitä kuinka monta tahansa, pumpataan ja puhdistetaan.

Betoninen saostussäiliö. Betonisen saostussäiliön lujuus

Tietyt saostussäiliöt on valmistettu betonista, ja niissä on vahvistettu yläosa. Tyypillisesti tällainen säiliö haudataan alueelle, jonka läpi kulkevat usein traktorit, autot ja muut suuret ajoneuvot.

Betonista valmistettu saostussäiliö. Saostussäiliön asennus

Betoni- tai muunlainen saostussäiliön asennus on syytä jättää hyvämaineisen yrityksen tehtäväksi. Painonsa ja kokonsa vuoksi betoninen saostussäiliö voidaan rakentaa vain suurten koneiden, kuten nosturin ja kaivinkoneen, avulla.

Lasikuitu- tai muovisäiliön asentaminen sakokaivoon on uudenlainen tilanne.

Betonista valmistettu saostussäiliö. Sakokaivojen kestävyys

Säiliön rakentamisessa on pitänyt käyttää parasta mahdollista betonilaatua. Kiinnitä lisäksi huomiota tiivistämiseen ja raudoitukseen, sillä ne ovat säiliön toimivuuden kannalta olennaisia erityisesti kylminä kuukausina.

Betoninen saostussäiliö. Saostussäiliön väliseinät: mitä ne ovat?

Ulos- ja sisäänkäynti- ja sisäänkäyntiesteiden tarkoituksena on suodattaa kiinteät jätteet, jätevesilietteet ja öljyt.

Betonista valmistettu saostussäiliö. sisäänkäynnin väliseinät

Tulopuomin sijainti suhteessa säiliön ja kotelon väliseen liitokseen on lähin. Se on todella ratkaiseva säiliön toiminnan kannalta. Saostuskaivon tukkeutumisen estäminen on yksi sen tarkoituksista. Jätteestä peräisin oleva liete ja öljyt ovat pääsyyllisiä tämäntyyppiseen tukkeutumiseen.

Pullon kaula on verrattavissa imusäleikköön:

  • Se vähentää jäteveden virtausnopeutta; muuten lika ja öljyt voivat sekoittua.
  • estää kaasuja vaikuttamasta jätevesijärjestelmään. Ne voivat tuoda voimakkaamman, epämiellyttävämmän hajun takaisin asuntoon.

Läpivientien läpiviennit

Poistoaukon läpivienti muistuttaa ylösalaisin käännettyä pulloa, jonka alaosassa on kaula. Sen ensisijainen tehtävä on säilyttää roskat, lika ja öljyt. Se kiinnitetään putken ulostuloon.

  • estää muun kuin jäteveden putoamisen poistoputkeen.

Betonista valmistettu saostussäiliö

Lasikuitu- ja muovinen (polyeteeni) saostussäiliö.

Lasikuidusta ja muovista koostuvat saostussäiliöt on otettava yhtä lailla huomioon kuin betonista valmistetut saostussäiliöt. Tämäntyyppisestä saostussäiliöstä kerrotaan seuraavaa.

Betoninen saostussäiliö. Liikkuvuus

Lasikuidusta tai polyeteenistä valmistettuja saostussäiliöitä voidaan siirtää muutaman ystävän avustuksella. Kuten aiemmin todettiin, betonisten sakokaivojen siirtämiseen tarvitaan nosturi tai puomi. On tilanteita, joissa käytettävän saostussäiliön laji riippuu siitä, mihin se haudataan. Toisinaan nosturia tai puomia ei voida ajaa tiettyyn paikkaan. Silloin ainoaksi vaihtoehdoksi jää lasikuitu- tai muovisäiliön hautaaminen.

Betoninen jätevesisäiliö painaa tyypillisesti 20-30 kertaa enemmän kuin lasikuitu- tai muovinen saostussäiliö.

Betoninen saostussäiliö. Kustannukset

Betoniset saostussäiliöt ovat kalliimpia kuin muoviset.

Betoninen saostussäiliö. Tukevuus

Saostussäiliöt vaurioituvat usein läheisten puiden juurien tunkeutuessa niihin. Muovista ja lasikuidusta valmistetut säiliöt kestävät tällaisia hyökkäyksiä erittäin hyvin. Luonnollisesti myös betoninen saostussäiliö kestää juuria, mutta pakkanen on toinen uhka. Betoni voi kärsiä huomattavia vaurioita alhaisissa lämpötiloissa.

Paino on toinen tekijä, joka voi vahingoittaa säiliötä, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella, jonka alle se on haudattu.

Mitä nestettä minun pitäisi käyttää betonisen likakaivon puhdistamiseen?

Betonisen likakaivon likaa on hyvin vaikea poistaa. Tuotevalikoimastamme löytyy kuitenkin tuote nimeltä BETOFF-B, joka poistaa kaiken lian betonista, myös betonisesta likakaivosta. Tutustu innovatiivisiin tuotteisiimme betonin puhdistamiseen ja sementtibetonilian poistamiseen. Panostamme tehokkuuteen ja turvallisuuteen, minkä vuoksi tuotteemme tunnetaan jo kaikkialla Euroopassa!

Betoninen saostussäiliö

Tutustu myös muihin artikkeleihimme:

  • Betonista valmistetut reunukset
  • betoniharkot. rakennuskäyttöön tarkoitettujen betoniharkkojen tyypit
  • Betoniset esteet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *